genomförande

Hur går det till med distansstudier!

Som elev hos oss varvar du studier hemifrån med lärarledda lektioner på vårt lärcentra i Sundsvall.

Vi har rullande intagning så du kan starta din utbildning direkt efter det att vi har godkänt din ansökan och du har fått en bekräftelse, du kan börja när som helst under året.

 

Du läser i egen takt, många elever arbetar parallellt med studierna och det är då svårt att orka läsa på helfart. Vill du ändra studietakt under pågående utbildning så går det också bra bara du kommunicerar med oss och gör om planeringen.

 

När du blivit antagen får du alla instruktioner från oss för att komma igång. Böcker köper du direkt från förlaget eller också beställer du av oss. Förutom lärobok så finns kursmaterial på webben för att underlätta dina studier inklusive delprov som du ska göra hemifrån. Under den här tiden har du stöd av lärare via mail, telefon samt videokonferens. 

 

När du läst in teoridelen kommer du in till vårt lärcentra för de lärarledda teoretiska momenten och praktiska laborationer samt slutprov på respektive ämnen. De olika labbarna ges vardera flera gånger per termin och du bokar in dig på det tillfälle som passar din studietakt. Boka tidigt! Labbarna blir ofta fullbelagda.

Innan starten av utbildningen skall du göra en studieplanering, behöver du hjälp med upplägget av dina studier, kontakta Anne-Margreth Escamilla på telefon 060-12 67 46.

Under din studietid skall du även göra en praktiktid på c:a 10 veckor, normalt på ett företag nära din hemort. 

 

Hur finansierar du studierna?

Du ska leva, köpa läroböcker och Elutbilda vill ha betalt för kurserna!

 

Beroende på behov och situation kan den Vuxenutbildningen i din hemkommun betala för dina kurser. Annars kanske din arbetsgivare eller Trygghetsrådet betalar. Om ingen annan gör det så kan du betala själv.

 

Vi har en uppgörelse med vår bank som har ett bra erbjudande till våra elever. Låna pengar så att det täcker kursavgifter och litteratur, låg ränta och amorteringsfritt under tiden du läser! Fråga oss om detta! 

 

Studiemedel?

Studiemedel kan sökas via CSN (Centrala Studiestödsnämden) om du har någon som finansierar din kurskostnad.

 

 

 

Namnbyte

Företaget Elutbilda har bytt kostym och namn och heter numera Teknikutbildarna i Norden AB. All information om våra elutbildningar hittar ni på vår nya hemsida www.teknikutbildarna.se

 

Hjärtligt välkomna till ett utbildningsföretag ... på dina villkor!


  • Alla våra Teknikutbildningar hittar du här.
  • Rätt elektrikerutbildning för dig hittar du här.
  • Alla våra behörighetsubildningar hittar du här.
  • Alla våra säkerhet och ansvarsutbildningar hittar du här.
  • Alla våra vidareutbildningar inom el hittar du här.
  •